zaterdag 23 april 2005

Boomgaaard- en Diamantroute.

 
Na woensdagavond een wandeltochtje te hebben gemaakt en gisteren een kort fietsritje was het vandaag weer eens een dag voor het serieuze werk.
Het was vandaag een pachtige en zonnige fietsdag, zoals voorspeld, en ook uit bleek te komen.
Met de auto naar Wommelgem waar de auto op ons vertrouwde plekje werd geparkeerd om de Boomgaard- en Diamantroute te gaan fietsen.
Afwisselend door landschappen, boomgaarden en kastelen fietsend kun je genieten van al dat moois wat moeder aarde ons heeft gegeven en niet vergeten om een terrasje te pikken met een heerlijke Belgische pint ( lees Kriek Malt Donker ) en de dag kan niet meer stuk.
Wat mij iedere keer weer aantrekt is de Kapel Kruiskensberg in Herenthout. Gelegen in een prachtig wandelgebied en een ideale plek om de benen te strekken.
 
Kruiskenskapel
 
 
Schandpaal uit 1799
 
Na het passeren van het Hof van Rameyen kom je door het dorpje Gestel-Berlaar met de bekende schandpaal. De boeven werden hier letterlijk en figuurlijk aan de hardstenen schandpaal uit 1799 aan de kaak gesteld. 
Nog even door het mooie plaatsje Lier en dan weer verder naar onze vertrekplaats en het was weer een mooie maar ook een "gezonde en bewogen" dag.
 
Gefietste afstand 65 km.