zondag 3 april 2005

De verborgen schatten zoeken.

Vandaag pakten we weer eens het zoeken naar een cache op. Dit maakt deel uit van het wereldwijde spel wat Geocaching wordt genoemd en intensief beoefend wordt. Onze andere kleinkinderen wilden samen met ons eens een schat gaan zoeken.

In eerste instantie zochten we naar de Cache GCKNMC daar wij wisten dat deze gemakkelijk was te vinden op de Kalmthoutse Heide en om de kinderen te laten proeven van hoe e.e.a. in zijn werk gaat.
Kleinzoon Kenneth was de eer te beurt gevallen om met de GPS de nodige aanwijzingen te geven. Deze cache (schat) was dan ook snel gevonden.
 
De ander cache was een wat moeilijkere. Het was in dit geval de Cache GCH757 die te vinden was bij het Kasteelpark Ravenhof – Moretusbos in Putte. Door het oplossen van diverse puzzels via diverse aangegeven coordinaten werd bekend wat de juiste coordinaten waren waar de cache lag.
 
 
Onze schoondochter was de gelukkige die deze goed verstopte cache vond. Na het uitwisselen van de atributen en het invullen van het logboek werd nog een bezoekje gebracht aan de Quick te Kapellen (B) zodat ook dit week-end weer kon worden afgesloten.