zondag 19 augustus 2007

De Leyetocht 2007

 
 
Dit fietsevenement  werd alweer voor de 30-ste keer gehouden. We vertrokken voor dit evenement voor de 6 de keer en wel voor de afstand van 75 km.
Het was prachtig en goed fietsweer en gezien het aantal auto’s met fietsen erop in Helvoirt en omgeving kon het niet anders of er waren ook dit keer weer veel deelnemers.
Na aan onze inschrijvingsverplichtingen gedaan te hebben vertrokken we voor deze fietstocht richting Kampina.  Daarna via mooie landelijke wegen naar de Oirschotse Heide en langs het vliegveld Eindhoven naar het eerste rust- c.q controlepunt in Eindhoven. Deze controlepost is eigenlijk iets te ver ( 37 km ). Veel fietsers maakten dan ook ‘n tussentijdse stop bij ‘n andere gelegenheid om de inwendige mens te voorzien van de nodige koffie met appelvla w.o. ook wijzelf.
Na de afstempeling wederom over, nu wel het mooiste gedeelte, van de Oirschotse Heide, waar de heide nu in bloei staat, naar de tweede controlepost alwaar ‘n gezellige drukte heerste. Hier verbleven we dan ook wat langer dan we gewend zijn. ‘n Pluspunt vonden wij de rustige en de goed georganiseerde voorziening aan de bar. Geen gedrang en alles netjes verzorgd.
De laatste 20 km langs De Mortelen en Boxtel en het zat er weer op. Ook aan de finish wederom ‘n gezelligheid en drukte. Ook deze keer weer hebben we het droog gehouden en zien we terug op ‘n mooie en gezellige fietstocht.
 
 
Enkele deelnemers


Oirschotse Heide


Drukte op het terras bij de finish

 
Gefietste afstand 72 km.