woensdag 29 augustus 2007

Rik van Looyroute 
Afspraak bij Pedro in Gierle om samen met zijn fietsmaat Bob en Luc ( De Leuke Fietser ) deze nieuwe fietsroute in het kader van de serie "Ontdek" te gaan fietsen en uiteraard ook wat "bij te kletsen".
Deze fietsroute is uitgezet en ontwikkeld als trainingsparcours door de "Keizer van Herentals" himself in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen op basis van het fietsroutenetwerk.
De fietslus loopt vanuit het Bloso-Centrum in Herentals ( vertrekpunt ) naar Grobbendonk, Zandhoven, Ranst, Wijnegem, Schoten, Brecht, Rijkevorsel, Malle, Beerse en Lille. Uiteraard kan deze route op elk punt worden aangevangen.
Er zijn diverse bezienswaardigheden onderweg die beslist de moeite waard zijn om even af te stappen en/of even een afwijking op het parcours te maken. De beschikbare routefolder geeft hierover voldoende informatie en is dan ook aan te bevelen.
Mijnerzijds heb ik toch ‘n opmerking betreffende deze fietsroute. Wie bekend is als "De keizer van Herentals ", bijna 500 overwinningen op zijn naam heeft staan, en daarbij twee keer wereldkampioen is bij de professionals en dan nog eens als eerste Vlaming in de regenboogtrui zowel de Ronde van Vlaanderen alsmede Parijs-Roubaix wint mag er naar mijn mening niet vanaf komen met een naar hem genoemde fietsroute op basis van knooppunten via het fietsroutenetwerk.
Zo’n wielerlegende verdient méér, nl. een z.g. bordjesroute waarop z’n naam prijkt en niet alleen maar ‘n folder met ‘n beschrijving. Nergens onderweg is er uiting dat je fietst op de Rik van Looyroute. Misschien dat er ‘n herinnering los komt als je in Herentals op het Blosocentrum het bord van De Vlaamse Wielerschool passeert maar dat is dan ook het enige.
 
 
Fietsaftstand 88 km

Gebruikte kaart Fietsroutenetwerken Provincie Antwerpen
Vanuit centrum Gierle naar KP 76 – KP 35 – KP 37 – KP 14 – KP 18 – KP 19 – KP 08 – KP 10 – KP 68 – KP 69 – KP 70 – KP 56 – KP 78 – KP 29 – KP 24 – KP 22 – KP 16 – KP 20 – KP 41 – KP 40 – KP 69 – KP 99 – KP 98 – KP 38 – KP 85 – KP 84 – KP 83 – KP 73 – KP 60 – KP 59 – KP 79 – KP 77 – Centrum Gierle