maandag 6 april 2009

Brabantse Kempenroute.


 
Chique villawijken tussen de naaldbossen en de mooie natuur van de Dijlevallei typeren de Brabantse Kempenroute welke xc3xa9xc3xa9n van de vele bewegwijzerde fietsroutes is van Toerisme Provincie Antwerpen.
Vanuit het Provinciaal Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen starten voor de 45 km lange route is een van de meest ideale daar hier voldoende parkeerplaats aanwezig is.
Bij de Nekker staat er ook meteen al een bordje welke naar de route verwijst. Wat wil je nog meer. De totale afstand wordt dan 50 km.
De bijna geheel beschutte en autoluwe fietsroute, die gesitueerd is in de streek van Bonheiden, Keerbergen, Tremelo en Rijmenam, is er een van bossen, chique woonwijken, maar ook van oude boerderijen en de mooie natuur van de Dijlevallei.
In Bonheiden passeren we het Zellaerkasteel, halverwege de route het het Pater Damiaanmuseum, de Heimolen , we fietsen langs het meer van Keerbergen en het kerkhof met de graven van de oorlogshelden ’14 -’18. Volgens het vaandel is Pater Damiaan de grootste Belg. Het kan niet op. Een rustige route die niet snel vergeten wordt.
‘n Minpunt op deze fietsroute is dat er weinig gelegenheid is om de inwendige mens te versterken. Drinken en eten dus meenemen.
 
Gefietste afstand 51 km. 

Routekaart

Wegversperring

Kerkhof met de graven van ’14 – ’18 strijders.


Zonder woorden.


Pater Damiaanmuseum met sculptuur

Heimolen bij Keerbergen

Beschermd Moors Bakhuisje in het weiland tegenover Vredesteinhoeve

Kasteel Zellaer in Bonheiden