zondag 15 juli 2012

Fietsroute Slag om WoensdrechtDeze, 30 km lange, fietsroute Slag om Woensdrecht voert u langs militaire verdedigingswerken. Onderweg kunt u afstappen bij militaire werken of genieten van mooie uitzichten. De diverse borden bij de militaire werken geven een korte impressie van hun voormalige functie. U kunt er eventueel ook een audiofragment beluisteren.

Deze fietsroute gaat langs bijzondere uitzichten, de mooie natuur en gezellige horecagelegenheden langs de route op de Brabantse Wal.


 
Startpunt Familyland
 
Op 'n rustige zondagvoormiddag fietsten wij deze route met als vertrekpunt het opstappunt bij Familyland, Groene Papegaai. Wij volgden de route aan de hand van de routekaart en de bewegwijzering via de stickers langs de weg.
Bij elk militair verdedigingswerk stoppen we even om de informatie te lezen op de infopanelen. Hierop is aangegeven of er een bijbehorend mp3 audiofragment is. Deze fragmenten bevatten niet alleen informatie, maar ook aardige anecdotes. 
Informatiebord

'n Mooi gedeelte passeren we langs de Vliegbasis Woensdrecht en door natuurgebied De Kooi. Via 'n schitterend fietspad daarna richting Mattemburgh, waarbij men Zandfort passeert, waar diverse bunkers staan.

Vanaf landgoed Mattemburgh fietsen door Woensdrecht en via Hoogerheide naar Ossendrecht Centrum en even verder de Volksabdij Onze Lieve Vrouwe ter Duine.


 
Bunker Buitendreef


 
Fietsend langs de ECO-zone
 
 
Uitzicht over de Vliegbasis
 

 
Landgoed Mattemburgh


 
Shermann tank in Woensdrecht

Daarna weer terug op ons eindpunt aangekomen kunnen we niet anders stellen dat deze fietsroute een aanwinst voor onze Gemeente is. Wij hebben er in ieder geval van genoten en dat ondanks dat we dachten de streek al zo goed te kennen.

De Fietsroute is gratis te verkrijgen bij VVV Brabantse Wal. Het boekje, waarin de route is opgenomen, geeft de fietsroute, informatie over diverse stopplaatsen en over de Slag om Woensdrecht.

Het is ook mogelijk om via de website VVV-Brabantse Wal informatie te downloaden, zodat u deze onderweg via uw mobiele telefoon te horen krijgt. Bij het VVV leent ook mp3 spelers uit, waarop deze informatie staat.
_________________________________________________________________________________________________ 
Bewegwijzering van de fietsroute