zaterdag 24 november 2007

Sint Nicolaastocht Putte W.S.V.De Wandelende Krabben uit Bergen op Zoom organiseerde vandaag vanuit Putte de 10e Sint Nicolaastocht over diverse afstanden en met ruim 1000 deelnemers was het weer zeer gezellig.

Wandelen op de Staartse Heide
 
Wijzelf kozen voor de 12 km afstand en met ‘n prachtig weertje vertrokken we vanuit Sporthal "De Biezen" richting Staartse Heide, deel uitmakend van het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide, om dan achterlangs het park Hazeduinen door de prachtige bossen te wandelen naar de controle in de kantine van de plaatselijke honkbalclub.
Na de koffiepauze wandelden we naar de overzijde van de Putseweg het Moretusbos in waar bij de Hooiweide nog ‘n bezoekje werd gebracht aan "de Geldberg" maar helaas zonder resultaat.

Het verhaal gaat dat jonker Moretus tijdens de Franse revolutie zijn geld verstopt heeft.
De plaats waar hij dit gedaan zou hebben staat bekend als de Geldberg. Een kunstmatig aangelegde heuvel aan de rand van het landgoed.
In de loop van de jaren hebben hier veel schatgravers hun geluk beproefd. Tot nu toe zonder resultaat.
De top van de Geldberg biedt een weidse blik over de velden die de jonker graag bekeek. U kunt hier in alle rust genieten van het uitzicht.

 Door de prachtige lanen van dit bos naar het Kasteelpark Ravenhof met z’n Prieeltje en langs de onlangs gerenoveerde vijver terug naar onze vertrekplaats waar op dat moment Sint Nicolaas was gearriveerd en Len meteen op het matje werd geroepen nadat hij zich met z’n gevolg had gesetteld.
Op het matje komen bij Sint Nicolaas

 Wandelafstand 12 km