vrijdag 6 mei 2005

De Kastelenroute

Op mijn bureau lag nog een niet opgeborgen route die ik onlangs doorkreeg één van onze fietsvrienden.
 
Na deze te hebben bekeken besloten we deze route te gaan fietsen. Wij hebben onze auto geparkeerd in Kalken en van daaruit de De Kastelenroute opgepakt.
 
Deze route is zeer afwisselend, eerst nogal landelijk, door lommerrijke wegen naar Destelbergen. Destelbergen heeft een van de kastelen, hierin is het Gemeentehuis gevestigd, welke nog goed te zien is. De meeste kastelen liggen in grote parken of tussen het groen verscholen.

Na Destelbergen passeer je vele historische gebouwen die vaak schitterend zijn gelegen. Na enige tijd gereden te hebben langs de Schelde duikt onverwacht in Laarne op het pronkstuk van de route het kasteel van Laarne. Het park is vrij toegankelijk en een afstapje waard.
 
 
Kasteel van Laarne
 
Na Laarne is het weer even landelijk en zien we in de verte de mooie kerktoren van Wetteren boven alles uitsteken. De fietsroute is in z’n geheel zeer afwisselend en zelf vindt ik een van de mooiste fietsroute’s die we hebben gereden. Komt beslist terug als een van onze voorkeursroute’s van alle jaargetijden.

Gefietste afstand 48 km.


Reinaert voor het kasteel Van Acker in Destelbergen