maandag 27 juni 2005

Fiets- Avonddriedaagse Ossendrecht 2005.


Vanavond begon weer de jaarlijkse fietsdriedaagse. De start vond plaats bij Cafe De Boulevard. Alhoewel de organiserende vereniging De Grensrijders tevreden was over de opkomst van deze eerste avond vond ikzelf dat de belangstelling iets aan de magere kant was. Desgevraagd deelde een woordvoerder mij mede dat het aantal rond de 140 deelnemers was. Mooier fietsweer kon men zich immers niet bedenken. Men is verplicht 2 van de 3 avonden te volbrengen zodat er kan worden verwacht dat de 2de avond er nog wel enkele inschrijvingen zullen plaatsvinden. De afstand van 30 km, was werkelijk 32 km, voerde ons door de Ossendrechtse en Woensdrechtse polders naar het dorp Woensdrecht.
Daarna via de Rijzende Weg naar het bosgebied van de Lange Steen,waar de peddelaars in de gelegenheid werden gesteld een drankje te nuttigen. De terugweg was over het Zandfort,de Kooiweg en het Puts Molentje. Cafe De Snor was deze avond het eindpunt voor de eindcontrole waar het een gezellig vertoeven was. Nog even napraten op het terrasje onder het genot van ………raad u maar!!was dus niet vreemd.

De tweede avond ging van start met wederom prachtig fietsweer. Enkele nieuwe inschrijvingen mocht de organisatie verwelkomen. Blijde gezichten dus. De fietstocht voerde ons over een afstand van 32 km naar Huijbergen waar een ommetje werd gemaakt door de nieuwbouwwijk St-Marie, het voormalige terrein van het klooster. Uit de reacties op te maken viel dit de deelnemers wel in de smaak daar er velen nog niet zijn geweest. Inderdaad een mooie woonwijk.
De fietstocht leek wel een Grensparkroute want de route liep over de Kalmthoutse Heide waar ook een rustpauze was voorzien. Voor een enkeling zelfs een "blus"pauze.


Kwam goed uit nu alles er zo droog bij staat en brandgevaar niet ondenkbaar is. Na oversteek van de prachtige Kalmthoutse Heide over Putte weer richting Ossendrecht. De organisatie kon weer terugzien op een geslagde avond. De eindcontrole was dit keer bij de Harmoniezaal waar het weer gezellig was. Jammer dat vanwege het warme weer er buiten zo weinig zitplaatsen zijn. Maar alles kwam toch nog goed.

De derde avond was teleurstellend. Eindelijk kwam de langverwachte afkoeling en de regen. Maar dan wel op een verkeerd tijdstip. Om 6 uur begon het te regenen en dat hield waarschijnlijk de meeste thuis. Slechts een dertigtal deelnemers waren bereid de regen te trotseren. De route liep richting Hoogerheide langs het Vliegveld Woensdrecht naar Huijbergen. Door het bosgebied naar Wouwse Plantage. Daar was een pauze voor slechts 15 deelnemers die de afstand van 30 km reden.
Na het drankje terug over De Vleet en de Kalmthoutse Hoek langs Manege de Wolf weer naar Ossendrecht terug. De regenkleding is, al was het wat minder gaan regenen, niet uit geweest. In Cafe De Boulevard, de eindpost, nog even wat nagepraat met een natje en een droogje en daarmee was ook deze avonddriedaagse, althans voor ons eigen groepje, weer geslaagd.

 
 
Fietsen op de dijk in de Ossendrechtse polder