vrijdag 3 november 2006

Fietsvakantie Weerterbergen 
Tijdens de afgelopen Gordel van Brussel werd en ‘n flyer aangeboden aan de deelnemers voor ‘n herfstvakantieaanbieding op RPHolidays Weerterbergen in de periode van 27 oktober t/m 6 november 2006 voor ‘n zeer aantrekkelijke prijs.
Daar we er best weer eens ‘n paar dagen tussenuit wilden hebben we een midweek geboekt en helaas was het vandaag alweer de laatste dag.
Het was merkbaar dat de flyers waren uitgereikt in Brussel want het was kompleet Belgenland. Het overgrote deel van de auto’s op de parkeerplaatsen was met Belgisch kenteken en veelal met fietsen. Er was nauwelijks ‘n Nederlands kenteken te traceren. Het mag gezegd worden dat het een grandioos succes was.
De weersomstandigheden deze week waren van dien aard dat we gerust mogen stellen dat we alle weersoorten hebben gehad tijdens onze drie dagen dat we op de fiets zaten.
Storm, harde wind, regen, hagelbui, kou en zon. Het was ‘n allegaartje. Maar we mogen toch terugzien op 2 mooie en 1 minder mooie fietstocht. Wat ons wel opviel was dat we op de drie fietsdagen maar enkele fietsers tegenkwamen. Het weer was daar naar alle waarschijnlijkheid toch debet aan. Soms voelden we ons net "De Eenzamer Fietser" zoals op het schilderstuk van Rina Duijnisveld uit Halsteren.
 
De Eenzamer Fietser
 
Geintregeerd in de totaalafstand fietsten we de navolgende nog apart te beschrijven fietsritten :
Proef ‘n stukje Roerdalen
Weerterbosroute
Kruis- en Moeselpeelroute
 
Totaal gefietste afstand 183 km.