zondag 18 februari 2007

Horstroute 
Deze, met de bekende zeshoekige bordjes, bewegwijzerde route situeert zich ten NO van de Universiteitsstad Leuven in Vlaams-Brabant (B). De streek is licht heuvelachtig met enkele lichte tot matige hellingen. Maar voor iedereen die regelmatig fietst geen probleem.
 
Zelf vertrokken wij vanuit Nieuwrode om dan meteen een vrij lange helling voor de kiezen te krijgen. ‘n Straatnaambord wat ons meteen opviel tijdens het happen naar adem was "Hellegat". Wel ‘n toepasselijke naam. Maar goed dat hebben we ook overleefd.
 
‘n Goedmakertje is dan toch weer de prachtige vergezichten die worden voorgeschoteld.
Aangekomen in Wezemaal is de Pastorie van Wezemaal voor ons het eerste afstappunt. Het is een statig pand met poortgebouw.
 
Leuven zelf was op zich al ‘n bezoek waard en onze aandacht gaat in dit geval uit naar de vele oude monumentale gebouwen op en rondom de Grote Markt.
 
Als Leuven is verlaten fietsen we door het Provinciaal Domijn naar de Abdij van Vlierbeek. Hier in de Taverne De Rozenkrans is het goed vertoeven en het "natje" was dan ook welkom.
 
‘n Opvallende tekst in de Taverne was "Wie zijn vrouw meeneemt is nooit te laat thuis". Nadat al het moois hier bewonderd is krijgen we wat glooiende en ook enkele onverharde wegen voor de wielen. Maar de beloning is dan weer groot als het Kasteel van Horst bereikt en bezichtigd wordt.
 
Gefietste afstand 47 km.
 


Stadhuis op de Grote Markt in Leuven

Abdij van Vlierbeek

Kasteel ter Horst
Fietsafstand 34 km