zaterdag 16 juni 2007

Bezoek aan Bierbrouwerij "De 3 Fonteinen" Beersel ( B )


Op uitnodiging van Toerisme Vlaams Brabant, waren we samen met een aantal medebloggers, vandaag te gast bij de Brouwerij 3 Fonteinen in Beersel.
Op ‘n zeer ludieke wijze wist Armand Debelder, de Gastheer en Bierbrouwer, ons te boeien met zijn uitleg over het onstaan en de wijze waarop Lambiek, Oude Geuze en Kriek nog artisanaal gebrouwen wordt.
Onweerstaanbaar waren de diverse proeverijtjes waar dan ook dankbaar gebruik van werd gemaakt. Ondanks het gegeven dat we, Len en ik, geen bierdrinker en zeker geen bierkenners zijn mogen we stellen dat we hebben genoten van deze gastvrijheid die Lieven, Gastheer en Gastvrouw Armand en Lydie ons boden waarvoor vanaf deze plaats onze dank.
Jammer dat de geplande combinatie met een bezoek aan het al eens eerder bezochtte Kasteel van Gaasbeek "in het water viel ". We stonden eenzaam en alleen op de parkeerplaats en de regen viel er met "bakken" uit. Maar dat bewaren dan we dan voor de volgende keer.

Armand Debelder in het pakhuis waar Lambiek gist en gedurende 1, 2 en 3 jaar rijpt in eiken tonnen.

Het degusteren van één van de proeverijtjes.Om thuis e.e.a. nog ‘ns dunnetjes over te doen bood Toerisme Vlaams Brabant ons dit leuk en dorstlessend cadeau aan.