maandag 11 juni 2007

Fietsvakantie in Algauër- en TirolerlandTijdens onze zoektocht naar ‘n streek waar we dit jaar onze fietsvakantie willen doorbrengen kwamen we uit op ‘n, voor ons tot dat moment onbekende streek, en wel in Zuid-Duitsland in het plaatsje Pfronten waar we Hotel Kalkbrennerhof ontdekten welke 5 en 12-daagse fietsarrangementen aanbood.

Onze nieuwsgierigheid was gewekt en na de nodige informatie te hebben ingewonnen was de beslissing snel genomen. Het wordt fietsen in het Allgauër- en Tiroler gebied dit jaar.

Intussen is tot onze zeer grote spijt dit intussen weer voorbij. ‘n Prachtige streek met altijd uitzicht op het Alpenlandschap met zelfs hier en daar nog ‘n beetje sneeuw op de toppen. Het is er heerlijk fietsen en op soms ‘n kleine puzzel na, zijn de fietsroute’s goed beschreven.

Tot tweemaal toe bracht Dirk-Jan, de hotellier, ons wat verder weg om dan weer terug te kunnen fietsen langs b.v. de schitterende dalen, meren en lieve dorpjes.

Het is er heerlijk fietsen langs het dal van de Lech, in het Tannheimertal en langs de Forgensee, de Hopfensee – ook wel genoemd De Allgauër Riviera – en enkele anderen meren. In Füssen de terrasjes, ‘n bezoek aan het Kloster St-Mang en Hohes Schlöss en de Lechfall.

Een van de hoogtepunten is de beklimming via een haarspeldpad naar het Schlöss Hohenswangau en het zicht op Schlöss Neuschwanstein gebouwd door de laatste koning van Beieren Ludwig II.
En dan niet te vergeten de Tegelbergbahn op met de shutlle, om dan op ‘n hoogte van ruim 1700 meter vanaf het plateau de paragliders naar beneden te zien springen.

De fietsroute’s zijn van gemakkelijk, licht glooiend, tot wat zwaarder met hier en daar een soms pittige korte klim. Toch is het voor iedereen die regelmatig fietst geen probleem en in overleg met Dirk-Jan kan er ‘n goede keuze gemaakt worden voor de zwaarte en lengte van de te kiezen route.

Zelf kunnen we stellen dat deze fietsvakantie, zonder overigens de andere tekort te doen, de mooiste was van de afgelopen 5 jaar.

Totaal gefietste afstand 295 km. 

 Impressie van foto’s uit de diverse fotoalbums
 
Zicht op de Allgauër Riviera – Hopfensee


Album Pfronten – Reutte – Pfronten
Album Reutte – Stanzach door het LechtalAlbum Forggensee – Bannwaldsee
Album Pfronten – Kxf6ningsschlxf6sser
Album Tannheimertal
Album Pfronten – Hopfensee

 
Pfronten – Reutte – Pfronten

 
Reutte – Stanzach door het Lechtal

 
Forggensee – Bannwaldsee

 
Pfronten – Kxf6ningschlxf6sser

 
Tannheimertal

 
Pfronten – Hopfensee