zaterdag 27 oktober 2007

Kapellekesroute 
Deze, 63 km lang, bewegwijzerde lokale fietsroute loopt door Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene met ‘n uitstapje naar Kallo.
Zoals de titel al doet vermoeden fietsen we langs de diverse kapelletjes gelegen aan deze fietsroute. Hoeveel ? Ruim 50 stuks. Van verschillend formaat en uitvoering w.o. de grootste kapel van Belgixc3xab nl. de O.L.V.van Gaverlandkapel.
Naast deze kapelletjes zijn er nog enkele andere bezienswaardigheden zoals het kasteel Cortewalle in Beveren.
 
O.L.V.van Gaverlandkapel

Kasteel Cortewalle
 
Het was vandaag weer ‘n bijzondere dag i.v.m. de afspraak dat mijn Oudenburgse vriend De Leuke Fietser en myself deze fietstocht samen zouden fietsen. Als vertrekpunt kozen we Haasdonk. Een vertrekplaats met voldoende parkeergelegenheid en ‘n beetje centraal gelegen voor beide.
Zo’n fietstocht is altijd weer ‘n aangename dag omdat we samen altijd wel wat hebben uit te wisselen en veel kunnen bespreken over onze ervaringen in fietsland.
Deze fietstocht had nog ‘n verrassing in petto daar we in Nieuwkerken-Waas op de route ‘n oud gebouw passeerde wat onze aandacht trok. Het bleek dat Brouwerij Verhofstede hierin was gevestigd met een ambachtelijke likeurfabriek annex import van wijnen.
De winkel met proeverij was open en ‘n bezoekje meer dan waard mede door het aangename en geanimeerde gesprek wat we hadden met de eigenaar en uiteraard onder het genot van enkele glaasjes likeur. De koffielikeur, Edelweiss Mokka, viel ons dermate in de smaak dat we na afloop van de fietstocht nog even terug reden om ‘n kleine inkoop te doen van dit heerlijke vocht.
 
 

Brouwerij Verhofstede
 
Nu terug naar de fietstocht waar we kunnen spreken van ‘n mooie fietsroute met veel afwisseling in omgeving en fietspaden en wegen. We kunnen wel spreken dat we alle mogelijke vormen van wegbedekking in deze route terugvinden. Ook onze Koga’s waren op sommige gedeelte’s zeer in hun element. Maar niettemin is deze route voor iedereen te doen met ‘n zeer goede bewegwijzering al is het soms opletten. Ook het terraswerk ontbreekt niet en is in ruime mate aanwezig. Uiteraard in deze periode wat minder aangenaam dan met zomers weer maar ook binnen is het goed vertoeven al kom je soms eens terecht in ‘n rokershol. ( Moest eigenlijk verboden worden )
Terugkijkend kan ik in ieder geval stellen dat het niet bij deze ene keer zal blijven dat, en deze route gefietst wordt, en we samen zullen fietsen.