donderdag 22 september 2005

Fietsen tussen Baksteen en Witloof


In mijn blog van 10 sept.2005 Fietsen langs De Rupel sprak ik over de brug die we over fietsten bij Rumst. Wel vandaag hebben we de fietstocht in Rumst weer opgepakt en fietsten we wederom deze brug over maar nu alleen de brug over De Nete.
 
Fiets- en voetgangersbrug over De Nete bij Rumst
 
Ditmaal onder een strakke hemellucht en een prachtig najaarszonnetje fietsten we langs De Nete richting Walem om hier bij het het Domijn Roosendaal de weg te vervolgen over soms prachtige landweggetjes en dan weer door de dorpjes naar het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker. 
 
Toegangspoort van de oude Abdij Roosendael in Walem
 
Vanuit Mechelen fietsten we langs De Dijle naar Muizen om hier via Dierenpark Planckendael en langs het Bloso-domijn Hofstade onze fietsroute te vervolgen. Na Schiplaken fietsten we door het prachtige landgoed Schiplakenbos om via Elewijt aan te komen bij de restanten van wat eens de Weerdermolen was.
 
Restanten Weerdermolen met onder de boog de kerktoren van Weerde
 
Op dit gedeelte fietsten we op prachtige landelijke fietswegen afgewisseld door smalle paadjes en een enkele wegeltje. Uiteindelijk komen we uit bij Eglegem vijver en gaan we weer fietsen langs De Zenne tot aan Heffen om hier het jaagpad te verlaten om via een landweg aan te komen bij het Natuurgebied Het Broek.
Bij de ingang van dit natuurgebied is een zeer mooie uitspanning "t Fontijntje". Fietsvriendelijke prijzen en een terras wat je eigenlijk niet meer wil verlaten. Nadat hier een heerlijke Tourtel was gedronken fietsten we door dit gebied weer verder.
Niet lang daarna waren we weer aangekomen, via een klein ommetje, bij de bekende brug om deze nu geheel over te steken.
Waarom noemde ik deze fietsroute "Tussen Baksteen en Witlof". Wel in Rumst loopt De Baksteenroute en in de omgeving van Zemst fietsten we herhaalde malen op de Witloofroute. 
 
Fietsafstad 65 km
 
Gebruikte kaart :
Fietsknooppuntennetwerk Provincie AntwerpenKaart 4 – Scheldeland, Mechelen, Lier
Route KP 51 – KP 55 – KP 65 – KP 98 – KP 99 – KP 57 – KP 64 – KP 58 – KP 54 – KP 45 – KP 59 – KP 90 – KP 79 – KP 78 – KP 52 – KP 51