zondag 25 september 2005

Gezinsfietstocht Woensdrecht 2005


Vandaag was het weer zover dat de gezinsfietstocht in de Gemeente Woensdrecht werd gehouden. Deze gezinstocht wordt elk jaar georganiseerd door T.C.De Grensrijders uit Ossendrecht & T.C.De Schelderijders uit Hoogerheide. Het vertrek was deze keer vanaf Cafe Zaal Boulevard in Hoogerheide. De ontvangst was zeer goed verzorgd. De koffie en thee stond reeds klaar met een heerlijk stukje cake of een andere versnapering. Een 800-tal fietsers, jong en oud, vertrokken er tussen 10.00 en 11.30 uur voor deze gezinsfietstocht van 30 km. Het eerste evenement waar we naar toe fietsten was Vakantiepark Familyland.

Na het welkomstdrankje was de bezichtiging van het nieuwe indoor golf centrum mogelijk. Hier mocht een proefballetje geslagen worden alsmede was er uitleg over de mogelijkheden en de te volgen cursussen. Het was dus een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze vorm van sport.

Na hier enige tijd te hebben doorgebracht was het volgende evenement waar we naar toe fietsten de molen Johanna in Huijbergen die ter gelegenheid van deze fietsdag te bezichtigen was.


 
Molen Johanna in Huijbergen
 


Draaiorgel De Mokumer
 
Het derde evenement wat op het programma stond was het tuincentrum De Gaerde.  Hier waren enkele kunstenaars en kunstenaressen welke aan het werk waren en/of hun kunstwerken tentoonstelden. De kassen mochten bezichtigd worden voor degene die hiervoor belangstelling hadden. Mijn eerste indruk was, gezien het ruime vloeroppervlak, dat er niet zo heel veel planten in stonden. Maar de werkelijkheid was anders. Volgens de eigenaar Toine Vermunt stonden er 110.000 verkoopbare planten. De Gaerde is dus klaar voor het nieuwe plantseizoen. Buiten was het echt gezellig druk. Er was nauwelijks een zitplaatsje te bemachtigen en hier deed de ijscoman goede zaken.
 

 
 De IJscoman
 
Als laatste evenement was de fietstocht naar de kaasboederderij "De Zuidgeest".
 
 
Zandven 68 B 0164-259898 zuidgeest15@zonnet.nl Open: wo/do 13-17u, vr 9-17u, za 9.30-16u. Activiteiten: rondleidingen. Producten : Kaas, melk en yoghurt
 


Kaasopslag in de Kaasboerderij de Zuidgeest
 
Het bleek dat hier, naast de vele proeverijen, veel te zien was. de stallen waren opengesteld, de kaasmakerij was te bezichtigen en er draaide een videofilm over het maken van de kazen. Daar dit het laatste evenement was voor de terugtocht naar Cafe Zaal Boulevard bleef iedereen hier geruime tijd zodat het een enorm gezellige boel was met accordionmuziek als opluistering.
 
 
Gezellige drukte op de Kaasboerderij
 
Zoals aan alles komt er er hier ook weer een eind aan en als afsluiting fietsten we naar Non Plus Ultra om met ons fietsgroepje hier nog wat na te praten onder genot van een etentje en een drankje. De weergoden werkten deze dag ook weer mee zodat het wederom een geslaagde gezinsfietsdag was.
 
Gefietste afstand 45 km.