woensdag 28 juni 2006

Fiets- Avonddriedaagse Ossendrecht 2006.

 
 
Ook dit jaar was er weer een Fiets-Avonddriedaagse in onze woonplaats. Elke avond een afstand van 25 á 30 km stond op het programma.
De eerste avond gaat het richting Ossendrechtse polders en het lijkt erop of elk polderweggetje aangedaan moet worden om de geplande afstand te overbruggen. Zig-zaggend door de polder naar Woensdrecht en daarna weer huiswaarts.
De tweede avond gaat het richting Zandvliet en Berendrecht in de Ossendrechtse grensstreek. In Zandvliet stond regelmatig een stukje Belgische kasseien op het menu. Niet altijd even leuk voor de wat ouderen.
De laatste avond is meteen de mooiste route. Over Huijbergen naar Wouwse Plantage om dan wederom een bezoekje te brengen aan onze zuiderburen in Kalmthoutse Hoek en via Huijbergen weer terug naar de uitvalsbasis.
Jammer dat er, ondanks het redelijke weer, er weinig opkomst was. Een kleine honderd deelnemers is toch te weinig om er een succesvolle driedaagse van te maken.
De organisatoren, de Grensrijders, zullen zich toch moeten beraden of ze door moeten gaan in deze opzet. De publicatie was naar mijn mening ook te bescheiden en te laat.
Niettemin deden ze hun uiterste best om er toch nog een geslaagde avonddriedaagse van te maken en de aangeboden drankjes onderweg smaakten weer best.
Nog beter was het " even napraten onder het genot van…..? "
  
Gefietste afstand, 85 km.