zondag 30 juli 2006

Pleckskesroute
Door mijn web-vriend Stefan Pintjens werd ik deze week getipt over een nieuwe route in Wuustwezel nl. "De Pleckskesroute". Het betreft het omgedoopte vroegere Landbouwleerpad.
De fietsbrochure van deze ruim 20 km lange route is verkrijgbaar in de info-stand van de Gasthuishoeve, het Informatiecentrum en Toerisme-kantoor van de Gemeente Wuustwezel.

Vertrekpunt de Gasthuishoeve
 

De route is niet bewegwijzerd met de bekende bordjes maar d.m.v.gele pijlen op de weg en daardoor is de route is probleemloos te fietsen. Wij missen geen enkele pijl.
De Pleckskesroute wil een beeld geven van de hedendaagse landbouw in een moderne landbouwstreek als De Noorderkempen.
De fietsroute gaat over rustige, goed onderhouden wegen en we zien onderweg de weidelandschappen, de landbouwers en hun bedrijven. Bij verschillende bedrijven wordt via info-borden informatie gegeven over de landbouw en het platteland.
De informatie wordt op een humoristische manier door de drie vinkjes Suske, Wiet en Botje vertelt. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er nog heel veel van opsteken.
We raden aan om voldoende eten en drinken mee te nemen daar er geen horeca aanwezig is op de route maar er zijn ruimschoots picknickplaatsen voorhanden. In Wuustwezel zelf, in de directe omgeving van het vertrekpunt de Gasthuishoeve, is voldoende rustgelegenheid met horeca.

 
Een tweetal van de vele info-borden

Wijzelf fietsten van huisuit naar Wuustwezel om, na een koffiepauze, de route op te pakken bij het aanbevolen vertrekpunt. Een zeer aanbevelingswaardige fietsroute die voor ieder op een eigen wijze is aan te vullen tot een wat langere route.

Gefietste afstand 76 km.