woensdag 9 augustus 2006

Veerse Meerroute


 
Zoals reeds eerder beschreven is het mogelijk om de Veerse Meerroute te fietsen langs het fietsroutenetwerk met de bekende knooppunten en via een met bordjes bewegwijzerde themaroute.
Afgesproken met enkele vrienden dat deze fietsroute vandaag gefietst zou worden. Immers volgens de weerberichten was het de beste dag deze week. ANWB fietsweerbericht gaf aan 20% kans op regen, NW wind en redelijk fietsweer. Nou dat hebben we geweten.
Wederom vertrokken vanuit de carpooling bij KP 60. Het was droog maar de lucht richting Noordzee voorspelde niet veel goeds. We zaten dan ook nog maar 10 minuten op de fiets of het begon al. Gekscherend, " dat zijn die 20 % ". We besloten even te schuilen onder de blote hemel, er was immers niets anders, maar wel met de rug naar de dijk. Dat had ik destijd geleerd in Friesland tijdens de Friese Elfstedentocht.
Het klaarde enigzins op en we besoten door te fietsen naar Kortgene om daar onze eerste pauze te houden en te schuilen.
Nadat ook dit klusje weer was geklaard en de regen eigenlijk niet echt ophield besloten we toch maar door te fietsen. En dit zo’n 30 km lang. Want, hoera ! het werd droog en dat bleef het tot we weer terug waren bij onze vertrekplaats.
Is er verschil tussen deze en de geknoopte route ? Ja, op enkele punten nl. bij het recreatiegebied " De Schotsman " fietsen we door het mooie fietspad in het bungalowpark en bij de Piet zijn er ook enkele afwijkende punten zoals het Gemaal De Piet en het fietspad over De Piet.
Zie voor de eerder beschreven fietsroute via het netwerk Veerse Meerroute.

Gefietste afstand 68 km.

Rustpauze


 
Vliegveld Zeeland